Menu

BİR SENDİKA RİYAKARLIĞI HİKAYESİ

BİR SENDİKA RİYAKARLIĞI HİKAYESİ

A ve B kişileri aynı bakanlıkta, aynı hizmet sınıfında, aynı kadroda, aynı işi yapan iki devlet memurudur. Hatta bu iki devlet memuru arkadaş yine aynı sendika üyesidir.

Aralarında benzerlikler olduğu gibi karakterlerinden doğan kişilik ve duruş farkı vardır.

MEMUR A; kendini geliştirmiş, donanımlı, eğitimli, erdemli ve duruşu olan, hakkını hukukunu bilen gelişime açık, iş yapmaktan korkmayan bir kişidir.

MEMUR B ise; hafif bir kişiliği olan, sağlam bir duruş sergileyemeyen, çıkarı için her türlü kalıba sığabilen, çalışmaktan korkan, rahat bir görev için öpmeyeceği el etek olmayan, torpil olmadan kendini mesleki kariyerinde bir adım öteye götüremeyecek bir kişidir.

Tesadüf olsa gerek ki, günün birinde bu bahsi geçen iki memurun yine aynı mevzuattan doğan hakları nedeniyle yaşamış oldukları bir sorun ortaya çıkar.

Memurlar birbirilerinden habersiz olarak yasal haklarını aramak, sorunlarını çözmek ve haklarını almak için üyesi oldukları Sendikanın Başkanına (bahsi geçen başkan türüne, ben patron diyorum) gidiyorlar. Sorunlarını anlatan memurlar, başkanın "ben konuyu araştırıp gereken neyse yapacağım" demesi üzerine biraz rahatlamış bir şekilde evine, işine geri dönüyorlar.

Sendika Başkanı, çevresindeki bazı çapsız tipli yönetim kurulu üyeleri ile istişare yaptıktan sonra kendilerine her türlü yalakalığı yapmaktan taviz vermeyen, kendine dokunmadığı sürece her türlü haksızlığa sessiz kalan riyakar MEMUR B'nin sorununu Genel Müdür ve Daire Başkanı ile görüşerek el altından çözüyorlar.

Ancak aynı sorunu yaşayan MEMUR A'ya ise bu kişinin onurlu karakteri ile kendini sürekli geliştirme potansiyelinden çekindikleri için ve kim olursa olsun yapılan hiçbir yanlışa sessiz kalmayacağını bildiklerinden "senin işin olmaz, istersen mahkemeye ver, ama yine de olumlu bir sonuç çıkmaz" diyerek üyeleri arasında bile ayrımcılık yapıyorlar.

Ve hikâyenin komik tarafı;
Bu sendika, hak aramanın tek adresinin kendileri olduğunu, birlik beraberliğin yalnızca kendi çatıları altında olduğunu iddia ediyor.

Kime ne diyelim ki arkadaş ??

"İLLE DE LİYAKAT, İLLE DE DÜRÜSTLÜK VE ADALET" diyoruz.
Yalan, dolan ve tüm riyakarlığın karşısında, samimi ve dürüst bir şekilde LİYAKAT-SEN var.

Özgür BAYSEL

Liyakat-Sen İzmir İl Başkanı



Bu sayfa 1006 kez ziyaret edilmiştir.