Menu

Hadi Oradan.!

Yıl :1996
İktidar : Refah -Yol hükümeti
Toplu Görüşme Süreci:
Sendikalar; Sayın başbakan, biz 6 aylık %20 değil % 30 zam istiyoruz"
Hükümet (Rahmetli Erbakan);
Öyle mi? Oysa bizim teklifimiz %50 zam vermek olacak idi"
Pazarlığa alışmış olan sendika temsilcileri söylediklerinin çok üstünde bir teklif gelince şaşırırlar ve derler ki, "Sayın Başbakan biz bu teklifi arkadaşlarla aramızda bir düşünelim." (Neyi düşünecekse..!)
Yıl :2019
Yetkili Sendikanın taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı şeklinde teklifine karşılık:
Kamu İşveren Heyeti; 2020'nin birinci altı aylık döneminde yüzde 4 ikinci altı aylık döneminde yüzde 4, 2021'in birinci altı aylık döneminde yüzde 3, ikinci altı aylık döneminde de yüzde 3 karar kılmıştır.
-Bir milyonun üzerinde üye sayısına sahip olacaksın tüm iş kollarında tek yetkili olacaksın,
-Seçkin tüm mensuplarını kamuya bürokrat olarak atanması için referans olacaksın,
- Çat kapı istediğin bakanla, burokratla görüşüp cakalı takım elbiselerle ve ayakkabılarla pozlar vereceksin,
-İstediğin kanala çıkıp röportaj vereceksin,
-Referans olarak atanmasına vesile olduğunuz il, ilçe müdürlerine; Mülakat öncesi okul müdürlüğü için listeler vereceksin,(son dönemi kısmen ayırıyorum)
- Devletin akan tüm musluklarında helkeni dolduracaksın,
- Bürokrasiyi ele geçirip, kamu yönetimini ve kamu çalışanlarını esir alacaksın,
-Kamuda liyakatin sadece adını telafuz edeceksin, kayırmacılığı yaygınlaştırıp, kul hakkına tecavüz edeceksin,
Neymiş efendim..!
"Teklif, 'Güçlü Türkiye imkansız', 'Büyük Türkiye anlamsız' ve 'Yeni Türkiye gereksiz' fikri sabitinde debelenenler dışında hiç kimsenin aklına yatmadı, gönlünü de rahatlatmadı." ifadesini kullanarak halen siyasetin dibinde sörf yapacaksın.  Tepkimizi alanlarda göstereceğiz diyeceksin,(2 yıl oldu  gördüğümüz bir tepki olmadı) Şimdilerde de masayı unutup, ancak; yetkisizlerin sesini duyurmak anlamında taleplerini haykırdığı sosyal medya platformlarından gaz alacaksın.. Tiyatro oyuncusu desem tiyatro oyuncularına hakaret olur.  Şaşkın desem, masumlaştırmış olurum. Zeki desem zeki insanlara ayıp etmiş olurum.. Ne diyeceğimi bilemedim en iyisi rahmetli Erbakanın bir sözüyle sesleneyim bu arkadaşlara
Hadi oradan...!
Emir KAZAK
Liyakat-Sen Genel Başkanı


Bu sayfa 1061 kez ziyaret edilmiştir.