Menu

Kazak´dan Basın Açıklaması.!

2008 yılında 1216 TL olan ortalama memur maaşı 935.3 dolara, 16,7 küçük altına karşılık gelirken; bugün ortalama memur maaşını 4.200 TL olarak kabul edersek 480 dolar, 4,85 çeyrek altına karşılık gelmektedir. 

Başka bir deyimle 2008'den bugünü en düşük memur maaşı dolar karşısında yaklaşık %200, çeyrek altın karşısında ise %350 daha azalmıştır. 
2009'da 4,
2010'da 5,
2012'de 10,
Hizmet kolunda yetkili olan Memur-Sen
2014'ten bu tarafa ise 11 hizmet kolunun tamamında kamu çalışanları adına yetkiyi tek başına üstlenmiştir.
Memur-Sen'i 57 ülkede 100 yakın emek harekatıyla yaptığı ortak çalışma ve işbirliğinden dolayı tebrik ediyorum.
Özellikle Togo ve Fildişi sahilleri, Gine, Senegal, Endonezya, Malezya, Moğolistan, Madagaskar, Mozambik, Maurititu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan emek hareketi temsilcilerine yaptıkları ziyaretlerde 
kendi ülkemizdeki sendikal deneyim ve başarılarını paylaşması takdire şayandır.
Büyük Memur-Sen Camiasını yüklendiği bu tarihi ve ulvi sorumlulukları vakar içinde taşımanın bilinciyle, kutlu yolculuğunda göstermiş olduğu azim ve gayretten ötürü başarılar diliyorum.
Diğer taraftan;
keşke bu bu ülkelerin emek hareketleri temsilcileri ile yaptıkları işbirliğini kendi ülkemizdeki emek hareketi temsilcileri ile de yapsa idi,
keşke toplu görüşme masasına oturmadan önce masanın şekli ve oturma düzenini sorun olarak görmeseydi de kamu çalışanlarının geçim önceliğini sorun etseydi.
Keşke 6. dönem toplu görüşmeleri için KESK ve KAMU-SEN'e yaptığı işbirliği çağrısını buçuklu zamlara imza atmadan ve kasada para bitmeden önceki toplu görüşme dönemlerinde de yapsaydı.
 
Emir KAZAK
Liyakat Sen Genel Başkanı


Bu sayfa 3590 kez ziyaret edilmiştir.