Menu

Mesai saatleri dışında hizmet içi eğitim faaliyetlerinde görevlendirilen eğitim yöneticisi ve merkez müdürlerine de ek ders ücreti ödenmesini talep ediyoruz

Bakanlığınızca yürütülen hizmet içi eğitim faaliyetlerinde, eğitimlerin düzenlenmesi ve yürütülmesinde görev alan Eğitim Yöneticisi ve Merkez Müdürü unvanlı memurlar, mesai saatleri dışında da önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Bu görevler, eğitim faaliyetlerinin planlanması, koordinasyonu, denetimi ve etkin şekilde yürütülmesi açısından hayati öneme sahiptir.
 
Ancak mevcut uygulamada, söz konusu görevler için ek ders ücreti ödenmemekte; yalnızca fiilen ders anlatan personele ödeme yapılmaktadır. Bu durum, eğitim yöneticisi ve merkez müdürlerinin mesai saatleri dışında yaptıkları yoğun emek ve katkının karşılıksız kalmasına yol açmaktadır.
Sendikamız, çalışanların emeğinin karşılığını alması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 18. Maddesinde belirtilen angarya yasağı gereği ve görevler arası adaletin sağlanması adına, mesai saatleri dışında hizmet içi eğitim faaliyetlerinde görevlendirilen eğitim yöneticisi ve merkez müdürlerine de ek ders ücreti ödenmesini talep etmekteyiz.
 
Liyakat-Sen Genel Merkezi


Bu sayfa 92 kez ziyaret edilmiştir.